Notify Message
Forums
Page 1
Search
#14224766 Oct 09, 2019 at 09:07 PM
Officer
13 Posts
Prometheans - DKP szabályzat

DKP szerzése:

Guildünk elsődlegesen DKP rendszert használ a raid loot szétosztására. Az adott phaseben legerősebb 40 fős raidért (p1-2: MC/Onyxia, p3-4: BWL, p5: AQ40, p6: Naxx) a következő DKP jár:

.) 1 raid boss megölése = 100 DKP
.) A teljes raid este alatt jelenlét az elejétől a végéig: 100 DKP

A 40 fő résztvevőn túl minden raidhez szükség lesz maximum 8db tartalék emberre is („kispadosok”), akik ha szükséges be tudnak loggolni és 5 percen belül a raidbe tudnak jutni (pl. ha valakinek el kell mennie az eredeti 40 főből). A tartalékosok a készenlétükért megkapják a raid DKP 70%-át (tehát bossonként 70 DKP és a teljes raid alatt készen állásra 70 DKP).

Ha egy új phase jön ki, akkor a korábbi phase 40 fős raidjében szerezhető DKP csökkeni fog. Az a célunk, hogy egyensúlyt találjunk a között, hogy az embereknek legyen motivációja lemenni a régebbi raidekbe (új tagok gearelése, BiS itemek gyűjtögetése) és a között, hogy csak a régi raidekbe járnak le DKP-t felhalmozni és progress wipeokat elkerülni. A konkrét számokra majd visszatérünk, ha kijött BWL.

A csökkentett DKP igaz a 20 fős raidekre is (ZG, AQ20), ezekre szintén akkor térünk vissza, ha relevánssá válnak (p4-p5). World bossok megölésért (Azuregos, Kazzak, Green Dragons) minden esetben 100 DKP jár bossonként.

DKP szerethető még a guild bankba betett cuccokkal. Ha valamiből hiány van, akkor az kiírásra kerül majd discordon vagy ingame guild üzenetbe. Aki a kiírásban szereplő mennyiséget ezekből a cuccokból felajánlja a guild banknak, az a kiírásban szereplő DKP összeget megkapja. Guild banknak felajánlással maximum 200 DKP szerezhető egy héten.

A DKP-t az officerek vezetik és igyekszünk megoldani, hogy látható legyen mindenki számára minél praktikusabban (discord, google doc vagy ingame guild note).
* * *
DKP elköltése

A loot felosztása a következő módon zajlik. A raid leader (vagy az ezzel foglalkozó assist) jelzi, hogy egy itemre megnyílt a licitálás. Ezt követően mindenki, aki a PVE MAIN SPEC-éhez kapcsolódóan igényt tart az itemre beírja raid chatre azt a DKP összeget, amit hajlandó megadni az itemért.

Minden itemnek a minimum DKP ára egységesen 50 DKP, ennél kevesebbel nem lehet licitálni. Maximum pedig, akkor összeggel lehet licitálni, amennyi DKP-val az adott játékos rendelkezik.

Ha nem érkezik senkitől licit az itemre, akkor a raid leader/assist engedélyezi, hogy az adott itemre bárki licitálhasson (tehát PVP vagy OFF SPEC-hez kapcsolódóan is).

A raid leader/assist addig folytatja a licitálást, amíg érkeznek magasabb ajánlatok az itemre. Minimum 50 DKP-val kell emelni ahhoz az ajánlatot, hogy egy játékos versenyben maradjon. Aki a legmagasabb összeget ajánlja anélkül, hogy bárki más magasabb ajánlatot tenne, megkapja az itemet. DKP egyenlőség esetén a legmagasabb licitet benyújtók 100-as roll-t tolnak és a legmagasabbat dobó viheti el az itemet. Mindig csak annak a személynek csökken a DKP-ja, aki ténylegesen el is vitte az itemet. Ha egyáltalán senki nem licitált az itemre, akkor disenchantolásra kerül és a befolyt összeg a guild bankot gyarapítja.
* * *
Loot council

A DKP alól 3db kivétel van:

.) Egyes kiemelt itemek esetén felmerülhet, hogy az officerekből álló loot council csak meghatározott kasztoknak (de soha sem meghatározott személyeknek) enged licitálni. Erre egy példa az MC Garrból eső Brutality Blade, ami rogue/warrior és hunter BiS item is, de egy hunter számára pusztán csak minimális upgrade, amíg rogue/warriornak az egyik legjelentősebb MC-ből. Ezeket igyekszünk előre kommunikálni, hogy mindenki e szerint tervezhessen, gyűjthessen DKP-t.

.) Legendary itemek szétosztása szintén az officerekből álló loot council által történik nyilvános és megindokolt döntés alapján, elsődlegesen figyelembe véve, hogy „ki mennyit tett a guildért”.

.) A main tank (adott esetben off tank) kigearelése szintén loot councilban történik. Ennek háttere, hogy a teljes raid dpsre komoly hatása van annak, hogy a main/off tank milyen gearben, mekkora TPS-t tud tartani. A tanknak ettől függetlenül DKP-t kell fizetnie az itemekért, de prioritást kaphat mások előtt.
+2
Page 1